Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27688
Название: Використання контекстного навчання для формування професійної компетентності майбутніх перекладачів
Авторы: Глотова О.
Лазаренко Т.
Ключевые слова: контекстне навчання
іноземна мова
компетентнісний підхід
іншомовна професійно-комунікативна компетенція
міжкультурна комунікація
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Глотова О. Використання контекстного навчання для формування професійної компетентності майбутніх перекладачів / О. Глотова, Т. Лазаренко // Сучасні філологічні і методичні студії : проблематика і перспективи: матер. міжнар. наук.-практ. конф. для науковців, викладачів, учителів, здобувачів вищої освіти, м. Харків, 18 трав. 2022 р.: тези допов. – Харків: Харків. нац. пед. ун-т ім. Г. С. Сковороди, 2022. – [Електронне видання].
Краткий осмотр (реферат): Аналізуються педагогічні умови успішного формування професійної компетентності майбутнього перекладача – фахівця у галузі міжнародних відносин і міжкультурної комунікації з використанням контекстного підходу. Дається визначення поняття контекстного навчання. Розкрито специфіку професійної діяльності перекладача, на основі якої визначено номенклатуру професійних умінь фахівців у галузі між культурної комунікації. Автори підкреслюють, що при контекстному навчанні вся система дидактичних форм, методів і засобів моделює предметний і соціальний зміст майбутньої професійної діяльності. Зазначається, що використання контекстного навчання сприяє вирішенню цілої низки професійно-комунікативних завдань, як то: зняття бар’єрів спілкування, активне засвоєння професійно спрямованої лексики і мовних кліше, розвиток умінь висловлювати свою точку зору з професійних питань та ін. Автори приходять до висновку, що контекстний підхід до навчання майбутніх перекладачів в галузі міжнародного бізнесу і міжкультурної комунікації є ефективною основою для активізації особистісного потенціалу студентів, залучає їх до умов практичної виробничої діяльності сприяє формуванню системи професійних, загальнолюдських, культурних і моральних цінностей.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27688
Располагается в коллекциях:Статті (ПІФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Тези_2 Лазаренко.pdf137,69 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.