Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27668
Название: Реалізація методів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності в митній справі
Авторы: Тищенко В. Ф.
Найденко О. Є.
Остапенко В. М.
Ключевые слова: митне регулювання
зовнішньоекономічна діяльність
нетарифні методи
ліцензування та квотування
сертифікація товарів
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Тищенко В. Ф. Реалізація методів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності в митній справі / В. Ф. Тищенко, О. Є. Найденко, В. М. Остапенко // Економіка та суспільство. – 2022. – № 35.
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто особливості застосування в митному регулюванні заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Визначено про відсутність чіткого законодавчого підходу щодо переліку конкретних методів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Доведено, що методи нетарифного регулювання є не менш важливими для забезпечення економічної безпеки держави, поруч із методами тарифного регулювання. Охарактеризовано застосування різних інструментів нетарифного регулювання. Доведено про існування проблеми в нетарифному регулюванні експорту та імпорту алкогольних напоїв та тютюнових виробів в зв’язку з відміною ліцензування таких операцій. Зосереджено увагу на впровадженні квот на експорт товарів. Узагальнено перелік заборон щодо ввезення товарів на митну територію України. Досліджено особливості сертифікації товарів, які ввозяться на територію України. Проаналізовано результати діяльності органів виконавчої влади щодо здійснення санітарно-епідеміологічного, ветеринарного та фітосанітарного контролів. Узагальнено проблеми нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та запропоновано шляхи їх вирішення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27668
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Тищенко_Найденко_Остапенко_Стаття_Нетарифне регулювання.pdf168,61 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.