Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27378
Название: Гендерні особливості розвитку здатності до довільного розслаблення м’язів у слабозорих учнів основної школи
Авторы: Рядова Л. О.
Маракушин А. І.
Мкртічян О. А.
Скляренко В. П.
Ключевые слова: залежність від статі
вади зору
віковий аспект
довільне розслаблення м’язів
хльостоподібні махи ногами
школярі середніх класів
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Рядова Л. О. Гендерні особливості розвитку здатності до довільного розслаблення м’язів у слабозорих учнів основної школи / Л. О. Рядова, А. І. Маракушин, О. А. Мкртічян та ін. // Науковий часопис Нац-го пед. ун-ту ім. М. П. Драгоманова. Серія № 15 «Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт)» : зб. наук. пр. / За ред. О. В. Тимошенка. – Київ : НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2022. – Вип. 4 (149). – С. 98-101.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто вплив рівня розвитку здатності до довільного розслаблення м’язів на фізичний стан людини. Досліджено показники розвитку довільного розслаблення м’язів у слабозорих учнів основної школи, що визначалися за результатами тесту, заснованого на візуальній оцінці якості виконання учнем розслаблених, хльостоподібних махів ногами. Надано порівняльний аналіз досліджуваних показників у зазначеного контингенту в залежності від статі та віку. Розглянуто вікову динаміку показників розвитку здатності до довільного розслаблення м’язів у хлопців і дівчат 10-16 років за гендерною ознакою. Установлено, що найкращі показники довільного розслаблення м’язів виявлено в учнів 7-го та в учениць 5-го класів. Зазначимо, що у дівчат результати виконання хльостоподібних махів ногами, здебільшого, кращі, ніж у хлопців. У динаміці показників розвитку здатності до довільного розслаблення м’язів у слабозорих школярів середніх класів з віком спостерігаються хвилеподібні їх зміни.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27378
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.