Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27208
Название: Вдосконалення методики проведення аудиту нематеріальних активів
Авторы: Кожушко О. В.
Лядова Ю. О.
Ключевые слова: аудит
нематеріальні активи
аудит нематеріальних активів
методика
класифікація нематеріальних активів
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Кожушко О. В. Вдосконалення методики проведення аудиту нематеріальних активів / О. В. Кожушко, Ю. О. Лядова // Ефективна економіка. ‒ 2021. ‒ № 12.
Краткий осмотр (реферат): Встановлено, що проведенню аудиту нематеріальних активів перешкоджає наявність проблем, обумовлених специфікою об’єкта аудиту та вiдсутнiстю розробленої методики. Визначено, що особливістю аудиту нематеріальних активів є перевірка об’єктів i аналіз прав, що з них випливають. Це зумовлює потребу у дослiдженнi юридичної форми документів, що може бути здійсненим за умови залучення до аудиту консультантів i експертів (патентних повірених), якi спецiалiзуються з цих питань. Встановлено, що класифікація нематеріальних активів може розглядатися з точки зору маркетингу, з позиції фінансової перспективи чи бути заснованою на збалансованій системі показників, що розкривають інформацію про нематеріальні активи в щорічних бухгалтерських звітах. Наведено узагальнену класифікацію нематеріальних активів для бухгалтерського обліку підприємствах, яка максимально та всебічно їх характеризує. Доведено, що проведенню аудиту нематеріальних активів перешкоджає наявність проблем, зумовлених специфікою об’єкта аудиту та вiдсутнiстю належно розробленої методики. Удосконалено методику аудиту нематеріальних активів завдяки виділенню методичних прийомів та процедур, що забезпечують комплексне дослідження операцій з нематеріальними активами в процесі аудиторської перевірки.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27208
Располагается в коллекциях:Статті (ОБК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
73.pdf218,98 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.