Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27040
Название: Аналіз позицій України у вимірі конкурентоспроможність – інноваційність
Авторы: Чмутова І. М.
Гайналій А. О.
Ключевые слова: конкурентоспроможність
конкурентна позиція
інновації
інноваційний розвиток
індекс глобальної конкурентоспроможності
глобальний індекс інновацій
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Чмутова І. М. Аналіз позицій України у вимірі конкурентоспроможність – інноваційність / І. М. Чмутова, О. А. Гайналій // Економіка та суспільство. - 2021. - Вип. 33. - URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/948 DOI: 10.32782/2524-0072/2021-33-80.
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена визначенню та аналізу складових конкурентоспроможності України у взаємозв’язку з інноваційним розвитком і інноваційними можливостями. Проаналізовано конкурентні позиції України за індексом глобальної конкурентоспроможності (GCI) та за рейтингом конкурентоспроможності країн світу (WCY). Визначено інноваційні здатності України за Глобальним індексом інновацій (GII), показником готовності до майбутнього виробництва (FOP), Індексом мережевої готовності (NRI). Узагальнення характеристик глобальних індексів конкурентоспроможності показало, що на відміну від рейтингу світової конкурентоспроможності (WCY) за версією Міжнародного інституту менеджменту і розвитку, Індекс глобальної конкурентоспроможності дозволяє не лише визначити місце країни, а й одержати бальну оцінку, що використано для позиціонування України у площині конкурентоспроможність–інноваційність. Встановлено, що Україна має вищу за середню оцінку конкурентоспроможності і нижчу за середню оцінку інноваційності, тобто інноваційний розвиток країни через його недостатній рівень не відіграє вирішальної ролі у забезпеченні конкурентоспроможності. При цьому країна має потенціал для покращення позицій.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27040
Располагается в коллекциях:Статті (МБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Чмутова_Гайналiй_стаття_опублiкована.pdf348,73 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.