Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26958
Название: Впровадження засобів BDD в процес тестування програмного забезпечення
Авторы: Гаркавий С. О.
Ключевые слова: контроль якості
забезпечення якості
ручне тестування
автоматизація тестування
test last development
test first development
test driven development
behaviour driven development
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Гаркавий С. О. Впровадження засобів BDD в процес тестування програмного забезпечення: дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: спец. 126 "Інформаційні системи та технології" / С. О. Гаркавий. – Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2021.
Краткий осмотр (реферат): Об'єктом дослідження являється процес контролю та забезпечення якості програмного продукту (також відомого як процес тестування програмного продукту), який включає в себе автоматизоване та ручне тестування. Мета дослідження полягає в аналізі моделей організації процесу контролю та забезпечення якості програмного продукту, дослідженні альтернативних методологій та виявленні впливу використання засобів Behaviour Driven Development на даний процес на основі зібраної інформації. В процесі дослідження використовувались як емпіричні (спостереження, опис) так і логічні методи пізнання (аналіз, порівняння, аналогія, моделювання). В результаті даного дослідження можна зробити висновок, що використання підходів та засобів методології Behaviour Driven Development дозволяє зменшити затрати часу на процес ручного та автоматизованого тестування, що в свою чергу призводить до більш ефективного використання людського ресурсу і як наслідок до зменшень фінансових витрат. Також завдяки результатам даного дослідження подальший розвиток дістала методологія Behaviour Driven Development, імплементація якої може бути поширена не лише на процес автоматизації тестування, а й на контроль та забезпечення якості загалом. Результати досліджень можуть бути використані для організації процесу тестування на ІТ-підприємствах, а саме в командах, які займаються тестуванням та підтримкою великих програмних продуктів протягом більш ніж 2 років.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26958
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів вищої освіти (ІС)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Гаркавий_С.О..........pdf1,22 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.