Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25065
Название: Деякі аспекти участі територіальної громади і держави в корпоративному інвестуванні
Авторы: Сущ О. П.
Ключевые слова: корпоративне інвестування
інститути спільного інвестування
пайові інвестиційні фонди
корпоративні інвестиційні фонди
корпоративні правовідносини
територіальна громада
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Сущ О. П. Деякі аспекти участі територіальної громади і держави в корпоративному інвестуванні / О. П. Сущ. // Науковий вісник Ужгородського Національного Університету. Серія «Право», 2020. - № 62. – С. 245–249.
Краткий осмотр (реферат): На підставі аналізу норм Закону України «Про інститути спільного інвестування» у статті досліджено проблемні аспекти участі територіальної громади і держави у інститутах спільного інвестування (пайових та корпоративних інвестиційних фондах). Предметом статті є суспільні відносини, що виникають у сфері діяльності інститутів спільного інвестування. Метою статті є визначення проблемних аспектів участі територіальної громади та держави в інститутах спільного інвестування та формулювання пропозицій щодо вдосконалення законодавства у сфері корпоративного інвестування. Для досягнення поставленої мети поставлено таке завдання: дослідити норми Закону України «Про інститути спільного інвестування» та судову практику щодо проблемних аспектів участі територіальної громади і держави в діяльності інститутів спільного інвестування. Проблематика участі територіальної громади і держави у правовідносинах з корпоративного інвестування є актуальною з огляду на те, що законодавством України не заборонено територіальній громаді і державі набувати корпоративних прав та бути учасниками корпоративних правовідносин, проте Законом України «Про інститути спільного інвестування» участь територіальної громади та держави в інститутах спільного інвестування забороняється, але не зважаючи на таку заборону на практиці існують випадки, що підтверджують таку участь. Чинним законодавством України прямо і безпідставно заборонено територіальній громаді або державі бути учасниками інститутів спільного інвестування, при тому, що законодавство України передбачає можливість участі держави, або територіальної громади у корпоративних правовідносинах. Норми Закону України «Про інститути спільного інвестування» містять заборону щодо участі територіальної громади і держави в корпоративних і пайових інвестиційних фондах, проте нічого не вказано про заборону придбання їх цінних паперів, що призводить до неоднакового застосування ст. 4 Закону України «Про інститути спільного інвестування» та фактично створює обхід закону. На нашу думку, ст. 4 Закону України «Про інститути спільного інвестування» потребує доопрацювання шляхом внесення змін стосовно питання, хто може бути учасником інституту спільного інвестування. Означена норма повинна застосовуватися на практиці і тлумачитися однозначно.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25065
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Сущ_О_П._Стаття_Деякi_аспекти_участi_територiал_ноi_громади_i_держави_.pdf435,02 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.