Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24548
Название: Методичний інструментарій оцінювання комплаєнс-ризиків фінансового моніторингу банків
Авторы: Чмутова І. М.
Безродна О. С.
Нечипоренко Д. І.
Ключевые слова: банки
комплаєнс-ризик
система комплаєнсу
фінансовий моніторинг
операційний ризик
заходи впливу
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Чмутова І. М. Методичний інструментарій оцінювання комплаєнс-ризиків фінансового моніторингу банків / І. М. Чмутова, О. С. Безродна, Д. І. Нечипоренко. // Бізнес Інформ. – 2020. – № 11. – C . 296–309.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто сутність і напрями ідентифікації комплаєнс-ризиків банків. Критеріями оцінювання комплаєнс-ризиків фінансового моніторингу банків вважаються: рівень розвитку системи комплаєнсу; досвід застосування до банків з боку НБУ заходів впливу за порушення вимог законодавства у сфері запобігання та протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму; рівень операційного ризику та плинність персоналу. Визначені напрями оцінки охоплюють фактори-результати та фактори, що роблять процес виконання комплаєнс-функції невизначеним. Наведено послідовність і методичний інструментарій оцінювання комплаєнс-ризиків фінансового моніторингу банків. Сформовано рекомендації щодо мінімізації комплаєнс-ризиків банків у сфері фінансового моніторингу, що включають: удосконалення внутрішньобанківських систем контролю; забезпечення безперебійності роботи та ґрунтовної підготовки персоналу; запровадження оперативних алгоритмів дій для виявлення причин їх залучення у процеси відмивання коштів; використання ризик-орієнтованого підходу для тестування бізнес-функцій; запровадження дієвих систем моніторингу та розширення переліку інструментів управління комплаєнс-ризиками.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24548
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
стаття_Чмутова_I.М.,_Безродна_О..,_Нечипоренко_Д.I..pdf570,28 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.