Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23264
Название: Аналіз просторово-часової структури ф’ючерсної секції ринку металів
Авторы: Чернова Н. Л.
Гур’янова Л. С.
Ключевые слова: ф’ючерс
метал
арбітражна стратегія
алгоритм
кластер
ризик
дохідність
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Чернова Н. Л. Аналіз просторово-часової структури ф’ючерсної секції ринку металів / Н. Л.Чернова, Л. С. Гур’янова // Бізнес Інформ. – 2020. №1. – C. 108–115.
Краткий осмотр (реферат): Завдяки загальносвітовій тенденції зростання строкових ринків деривативи все частіше використовуються не лише для страхування ризиків, але й в арбітражних стратегіях торгівлі. Специфіка стратегій цього типу полягає в тому, що вони є ринково-нейтральними, їх результат не залежить від загального напрямку руху ринків. Метою дослідження є розробка комплексу моделей оцінки та аналізу просторово-часової структури ринку ф’ючерсів на метали, застосування якого дозволяє отримати кількісне обґрунтування для отримання наборів фінансових інструментів, найбільш придатних для реалізації арбітражних стратегій торгівлі. Зазначений комплекс містить чотири базові моделі: формування інформаційної бази дослідження, класифікації активів на однорідні групи, формування пар активів, оцінки стійкості пар активів. Вихідною базою дослідження є статистичні дані щодо динаміки цін на ф’ючерсні контракти, які торгуються на Нью-Йоркській торговій біржі та Лондонській біржі металів. Вихідний масив даних містить інформацію у помісячному розтині щодо цін за контрактами на наступні метали: алюміній, мідь, нікель, цинк, свинець, олово, золото, срібло, платина та палладіум.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23264
Располагается в коллекциях:Статті (ЕКСА)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.