Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21258
Название: Pейтингування трудового потенціалу в умовах глобалізації
Авторы: Птащенко О. В.
Ключевые слова: трудовий потенціал
інноваційний трудовий потенціал
рейтинг
рейтингування
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Птащенко О. В. Pейтингування трудового потенціалу в умовах глобалізації / О. В. Птащенко // Науковий фаховий журнал «Вісник Київського національного університету технологій та дизайну, Bulletin of the Kyiv National University of Technologies and Design». Серія «економічні науки». – Київ, КНУТД, 2018. - № 5 (127). – С. 111-119.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуті основні складові трудового потенціалу, запропоновано визначення трудового потенціалу, як сукупності людських якостей та здібностей, які залежать від взаємопов’язаних кількісних та якісних факторів, що склалися в процесі взаємозв’язків з матеріально-технічними, інноваційними, соціокультурними та іншими складовими економічного потенціалу підприємства. Основними компонентами трудового потенціалу є: освіта, творчій потенціал, здоров’я, моральність, активність, організованість, професіоналізм, таймінг (можливість раціонального використання робочого часу). За такої складної ситуації на ринку праці слід звернути увагу на новітні технології в сфері освіти, формування маркетингу освіти та впровадження освітянських програм націлених на формування нових навичок та компетентностей у працездатного населення України. Саме тому, слід зазначити, що на теперішній час становлення освітянської послуги та впровадження прогресивних маркетингових технологій в освіті, освіта стала являти собою зростаючу та перспективну галузь економіки, яка з кожним роком збільшує обсяг попиту і пропозиції на освітні послуги. Глобалізаційні та інтеграційні процеси спонукають сучасні підприємницькі структури звертати увагу на набуття нових soft skills для працівників. Саме тому проблематика підвищення ефективності суспільної праці стає все більш актуальною в умовах інтенсифікації суспільного відтворення та сприяє формуванню деяких передумов на нову інноваційну модель сталого економічного розвитку, яка на перше місце виводить питання ефективності участі людини в виробничому процесі. Трудовий потенціал підприємства в сучасних умовах прискорення глобалізаційних процесів стає невід’ємною складовою підвищення його конкурентоспроможності при виході на світовий ринок та при плануванні впровадження новітніх технологічних процесів та випуску високотехнологічної продукції.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21258
Располагается в коллекциях:Статті (УСК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Птащенко.рейтингування.pdf194,12 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.