Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/20098
Название: Методичний підхід до оцінки ризиків розробки та реалізації венчурного проекту
Авторы: Гонтарева І. В.
Чередник А. О.
Ключевые слова: ризик
венчурний бізнес
венчурний проект
ризики венчурного проекту
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Гонтарева І. В. Методичний підхід до оцінки ризиків розробки та реалізації венчурного проекту / І. В. Гонтарева, А. О. Чередник // Бізнес Інформ. – 2018. – №8. – C. 130–136.
Краткий осмотр (реферат): Мета статті полягає в дослідженні теоретичних та методичних засад виявлення та оцінки ризиків, що виникають під час залучення венчурного бізнесу до розвитку промислових підприємств. У зв’язку із зазначеним, розглянуто представлені в науковій літературі види ризиків, що виникають в процесі залучення венчурного бізнесу, зокрема, під час розробки та реалізації венчурного проекту. На основі аналізу теоретичних аспектів венчурних ризиків запропоновано розрізняти загальні та ситуаційні ризики залучення венчурного бізнесу. Під загальними ризиками розуміються ризики, що виникають незалежно від підприємства, що залучає венчурний бізнес, ситуаційні ризики виникають безпосередньо в залежності від способу залучення венчурного бізнесу. Дослідження методичних основ оцінки венчурних ризиків показав, що представлені в науковій літератури методичні підходи, не охоплюють повний спектр ризиків розробки та реалізації венчурних проектів. Отже, в роботі обґрунтовано методичний підхід до оцінки ризиків розробки та реалізації венчурного проекту, який передбачає визначення обсягу можливих втрат на кожному з етапів розробки та реалізації венчурного проекту за сценаріями розвитку. Перспективою подальших досліджень є детальний аналіз чинників, що виступають перешкодою для залучення венчурного бізнесу до розвитку промислових підприємств, а також формують перелік додаткових ризиків венчурної діяльності підприємств.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://www.repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/20098
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.