Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32642
Название: Стилі лідерства та їх вплив на управління підприємством
Авторы: Томах В. В.
Дорошенко Т. М.
Тимошенко Ю. В.
Ключевые слова: лідерство
стилі лідерства
управління
підприємство
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Томах В. В. Стилі лідерства та їх вплив на управління підприємством / В. В. Томах, Т. М. Дорошенко, Ю. В. Тимошенко // Економіка та суспільство. – 2024. – № 60.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто лідерство як фундаментальний аспект будь-якого підприємства, що впливає на його культуру, продуктивність та загальний успіх. Стиль лідерства займає важливе місце серед соціально-психологічних факторів успішного управління підприємством. Охарактеризовано два критерії поведінки лідера: ступінь врахування фактору динаміки поведінки лідера, ступінь врахування фактору ситуаційності. Лідери несуть відповідальність за спонукання інших працювати якнайкраще; для керівництва щоденною діяльністю організації; а також для встановлення бачення, місії та культури організації — на все це безпосередньо впливає їх стиль керівництва. Розглянуто поширені стилі лідерства, зокрема, автократичний (або авторитарний), демократичний (або партиципативний), laissez-faire (або делегативний), трансформаційний, трансакційний, свідомий, ситуаційний. Кожен стиль має свої переваги та недоліки в управлінні, шляхів досягненні цілей та взаємовідносин з командою. У чистому вигляді жоден стиль управління не існує. Найчастіше відбувається змішування стилів з явною перевагою якогось одного. Вибір стилю лідерства узгоджується з цінностями та цілями підприємства, потребами команди працівників. На вибір стилю впливають фактори: тип підприємства, специфіка завдань, характеристики команди лідера та її осіб, особистість лідера.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32642
Располагается в коллекциях:Статті (МЛІ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2. Томах_стаття.pdf780,09 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.