Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32535
Название: Акцизний податок: аналіз та проблеми непрямого оподаткування в умовах covid-19
Авторы: Тищенко В. Ф.
Остапенко В. М.
Іванова Д. С.
Ключевые слова: податок
податкова система
непрямі податки
акциз
держава
врегулювання
Дата публикации: 2020
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Тищенко В. Ф. Акцизний податок: аналіз та проблеми непрямого оподаткування в умовах covid-19 / В. Ф. Тищенко, В. М. Остапенко, Д. С. Іванова // Управління розвитком. – Т. 18. – № 4. – С. 10-18.
Краткий осмотр (реферат): Глобальна пандемія COVID-19 кардинально змінила світ та вплинула практично на всі аспекти функціонування економіки та суспільства. Реакція на ці виклики урядів практично всіх країн світу активно проявилася й у податкових заходах, спрямованих на підтримку громадян та бізнесу. В умовах скорочення податкових надходжень до бюджету регулювання акцизного оподаткування є основним інструментом впливу на економічні та соціальні процеси в державі. Мета статті – розглянути особливості акцизного оподаткування в Україні, визначити ключові проблемні аспекти обкладання непрямими податками та шляхи їх подолання. Розглянуто поняття акцизного податку та особливості акцизного оподаткування в Україні. Визначено зміни у переліку підакцизних груп товарів протягом 2020–2021 рр. Проаналізовано вплив змін податкових ставок на групи підакцизних товарів за останні 5 років. Систематизовано перспективи та новації акцизного податку в Україні. Визначено основні проблеми системи обкладання непрямими податками та вплив епідемії COVID-19 на податкову систему, що призвело до посилення кризової ситуації в країні та сповільнення проведення запланованих економічних реформ. Запропоновано державні заходи врегулювання податкової системи держави на прикладі країн ЄС.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32535
Располагается в коллекциях:№4

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
тищенко.pdf548,62 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.