Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32529
Название: Особливості формування іміджу закладів вищої освіти для підвищення рейтингу на ринку освітніх послуг
Авторы: Майстренко О. М.
Кінас І. О.
Ключевые слова: імідж
заклади вищої освіти
рейтинг
оцінка активності
критерії оцінювання
Дата публикации: 2020
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Майстренко О. М. Особливості формування іміджу закладів вищої освіти для підвищення рейтингу на ринку освітніх послуг / О. М. Майстренко, І. О. Кінас // Управління розвитком. – Т. 18. – № 3. – С. 14-27.
Краткий осмотр (реферат): В даній статті авторами представлено дослідження трансформаційних процесів в системі навчання. Обґрунтовано необхідність застосування новітніх напрямів щодо популяризації та пізнаваності бренду закладів вищої освіти на сучасному ринку освітніх послуг. У статті представлено дослідження щодо процесу формування іміджу закладів вищої освіти для створення позитивного образу навчального закладу. Визначена необхідність орієнтування сучасних навчальних закладів на пошук, розробку та використання інструментарію для створення певного позитивного образу навчального закладу з відображенням змісту, завдань та особливостей його діяльності. Авторами досліджено певні трансформації на ринку освітніх послуг, а саме: підвищення вимог суспільства до якості професійної освіти, постійні оновлення технології навчання, швидкозмінні я економічні умови діяльності вишів, загострення конкурентної боротьби на ринку освітніх послуг. Усе це зумовлює актуальну проблему пошуку нових джерел підвищення конкурентоспроможності закладу вищої освіти, базовим показником якого є імідж. Авторами обґрунтовано необхідність застосування методичних підходів щодо формування рейтингів вищих навчальних закладів. Проаналізовано найбільш відомі міжнародні університетські рейтинги. Було застосовано порівняльний аналіз характеристик теоретико-методологічних підходів та основних принципів складання університетських рейтингів. За допомогою кластерного аналізу досліджено розширення можливостей закладів вищої освіти щодо виведення їх на новий рівень та підвищення конкурентоздатності. Кластерний аналіз проведено з метою визначення оцінки активності участі студентів, випускників, працівників, роботодавців в житті університету, їх обізнаності в символіці університету. Також було сформовано технологічний ланцюжок формування громадського ставлення до ЗВО за допомогою event-заходів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32529
Располагается в коллекциях:№3

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
майстренко.pdf523,88 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.