Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31603
Название: Підвищення кваліфікації вчителя під час війни: виклики та рішення
Авторы: Лунячек В.
Ключевые слова: вчитель
заклад загальної середньої освіти
підвищення кваліфікації педагогічних кадрів
програма підвищення кваліфікації
провайдер надання освітніх послуг
професійний розвиток
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Лунячек В. Підвищення кваліфікації вчителя під час війни: виклики та рішення / В. Лунячек // Нова педагогічна думка: науково-методичний журнал. - Рівне: РОІППО, 2023. - №4 (116).
Краткий осмотр (реферат): У Система освіти України в умовах воєнного стану зазнала не тільки суттєвих випробувань, а й трансформацій, метою яких є надання якісних освітніх послуг здобувачам освіти за будь-яких умов. Головним суб’єктом надання освітніх послуг сьогодні залишається вчитель, який потребує уваги до себе з боку держави, бо саме ця професійна група відповідальна за формування нового покоління незалежної України. У роботі розглянуто особливості підвищення кваліфікації вчителів в умовах воєнного стану на основі практичного досвіду отриманого в ході реалізації проєкту «Professional Development». Зокрема зроблено висновки щодо необхідності суттєвого поліпшення цифрової компетентності вчителя на основі спеціально розроблених цільових проєктів і програм. Окрема увага приділена поліпшенню мовної компетентності вчителів, що викладають окремі навчальні предмети для виконання норм Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». У роботі оцінена, як недостатня робота закладів освіти і органів управління освітою щодо національно-патріотичного виховання учнів через підвищення кваліфікації вчителів у цій царині. Наголошено на необхідності створення відповідної ефективної системи й впровадження її у практику. Звертається увага органів управління освітою на необхідність продуктивної роботи з усіма провайдерами надання відповідних освітніх послуг.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31603
Располагается в коллекциях:Статті (ПІФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Лунячек Стаття 3.pdf417,83 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.