Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31594
Название: Деференцований метод та засіб контролю геометричних параметрів евольвентних шліцьових з'єднань
Авторы: Дергоусов В. М.
Нежебовський В. В.
Новіков Ф. В.
Новіков Д. Ф.
Пермяков Є. О.
Клочко Л. В.
Федоренко В. С.
Ключевые слова: взаємозамінність і експлуатаційні якості
похибки
товщина зубів валу
ширина впадин втулки
ролики
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Дергоусов В. М. Деференцований метод та засіб контролю геометричних параметрів евольвентних шліцьових з'єднань / В. М. Дергоусов, В. В. Нежебовський, Ф. В. Новіков, та ін. // Нові та нетрадиційні технології в ресурсо- та енергозбереженні : матеріали міжнародної науково-технічної конференції, 6-7 грудня 2023 р. : тези допов. – Одеса: Національний університет «Одеська політехніка», 2023. – С. 93–95.
Краткий осмотр (реферат): Проведено систематизацію похибок шліцьових з'єднань, від яких залежать їх взаємозамінність і експлуатаційні якості. Їх зведено до трьох груп: похибки лінійних розмірів, похибки форми окремих елементів та похибки взаємного розташування окремих елементів. Для зменшення цих похибок запропоновано деференцований метод та засіб контролю геометричних параметрів евольвентних шліцьових з'єднань. Про цьому товщина зубів валу і ширина впадин втулки контролюється за допомогою роликів. Перевірка цим методом зводиться до вимірювання відстані між зовнішніми поверхнями двох роликів однакового діаметру, вкладених в дві найбільш віддалені одна від одної впадини валу або втулки. Запропоновано формули для визначення найменшого і максимального граничних розмірів між роликами для валу і отвору при парному і непарному числі зубів. Граничні відхилення розміру між роликами розраховують по граничних відхиленням товщини зуба валу або ширини впадини втулки за допомогою коефіцієнта відхилення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31594
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Tezy - Odesa_2023_с.93-95 Дергоусов В.М., Нежебовський В.В. (1).pdf722,38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.