Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31381
Название: Сутність і місце технології управління в системі управління підприємством
Авторы: Перерва І. М.
Ключевые слова: технологія
управління
підприємство
технологія управління
розвиток
конкурентоспроможність
інновації
стратегія
цифровізація
система управління
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Перерва І. М. Сутність і місце технології управління в системі управління підприємством / І. М. Перерва // Актуальні проблеми інноваційної економіки та права. – 2023. – № 5-6. – С. 23-28.
Краткий осмотр (реферат): Завдяки розвитку інформаційних технологій і цифрових інструментів компанії та організації можуть забезпечити більш ефективне та продуктивне управління своїми ресурсами. Технологізація управління дозволяє автоматизувати багато рутинних завдань, зменшити людський вплив на процеси та забезпечити швидше прийняття рішень. Так, у статті проведено узагальнення наукових поглядів щодо трактування поняття «технологія управління», уточнення змісту та сутності цього терміна; досліджено наукові погляди щодо місця технології управління в загальній системі управління підприємством. З використанням системного підходу та методу класифікації систематизовано наукові погляди щодо сутності поняття «технологія управління» в межах основних компонентів. На основі компонентного складу поняття запропоновано авторське визначення технології управління як структурованої системи методів, прийомів, процедур і інструментів, які використовують для ефективної організації, спрямування і контролю над різними аспектами управління в організації або процесі. Виходячи з запропонованого визначення, зазначено, що в такому трактуванні метою технології управління є раціоналізація процесу управління і наповнення його етапів і функцій інструментами, методами та прийомами. Обґрунтовано та представлено взаємозв’язок і місце технологій управління в системі управління підприємством. Підкреслено, що впровадження технологій управління обумовлюється застосованим методологічним підходом до управління підприємством. Акцентовано увагу на тому, що важлива роль належить саме комплексній моделі та її складовим як за функціональними підсистемами, так і за функціями. У статті запропоновано виділяти характеристики технологій управління, які підлягають оцінюванню. Це дозволить окреслити орієнтири для подальших досліджень, що будуть спрямовані на визначення способів оцінювання технологій управління підприємства.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31381
Располагается в коллекциях:Навчальні видання (ГРБ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.