Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31037
Название: Роль економічного аналізу у підвищенні ефективності діяльності підприємств
Авторы: Томах В. В.
Самойленко В. В.
Ключевые слова: економічний аналіз
показники діяльності
ефективність
підприємництво
господарська діяльність
розвиток
управлінські рішення
аналітична робота
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Томах В. В. Роль економічного аналізу у підвищенні ефективності діяльності підприємств / В. В. Томах, В. В. Самойленко // Наукові інновації та передові технології (Серія «Управління та адміністрування», Серія «Право», Серія «Економіка», Серія «Психологія», Серія «Педагогіка»). - Київ, 2023 . - №14(28). - С. 258 - 269.
Краткий осмотр (реферат): Розвиток виробничо-господарських процесів забезпечується певним підґрунтям, формування якого відбувається завдяки вивченню поточного стану діяльності та аналізу основних показників, що відображають результативність бізнес процесів. Власне, у загальній бізнес-практиці прийнято використовувати сукупність методів і прийомів економічного аналізу як основи для узагальнення перспектив розвитку компанії та відображення поточного стану ефективності роботи господарюючого суб’єкта. З огляду на вагоме значення економічного аналізу в контексті відображення стану підприємства, його стійкості і здатності протистояти негативному впливу зовнішніх і внутрішніх чинників, його роль лише зростає у сучасних умовах невизначеності, а це зумовлює підтримку зацікавленості науковців у дослідження окресленої проблематики. Наукова стаття являє собою дослідження ролі економічного аналізу як сукупності теоретико-практичних інструментів, які в умовах невизначеності можуть бути використані не лише для відображення поточного стану розвитку господарюючого суб’єкта, а і для формування стратегії зростання ефективності і результатів його роботи. Дослідження проблематики здійснювалось завдяки застосуванню методів порівняння, абстракції, аналізу та узагальнення. Наукова стаття містить детермінування сутності економічного аналізу, основних принципів його реалізації і фаз, а також ролі в контексті пошуку слабких місць у господарських процесах, усунення дисбалансів і налагодження ефективної роботи підприємства. Було підтверджено, що дані, отримані в ході економічного аналізу, можуть бути використані для оперативного корегування діяльність підприємства; на основі такого твердження можна казати про існування безпосереднього впливу економічного аналізу на ефективність бізнес-процесів. Було доведено, що аналітична робота є частиною забезпечення функціонування бізнесу, а результати економічного аналізу важливо враховувати при формуванні стратегії розвитку та пошуку шляхів зростання ефективності окремих напрямів діяльності господарюючого суб’єкта.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31037
Располагается в коллекциях:Статті (МЛІ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Самойленко Томах знак.pdf968,54 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.