Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30642
Название: Формування лінгвістичної компетентності студентів економічних спеціальностей під час вивчення іноземної мови
Авторы: Прус Н. О.
Зінченко О. А.
Ключевые слова: компетентність
лінгвістична компетентність
іноземна мова
студенти
вправи
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Прус Н. О. Формування лінгвістичної компетентності студентів економічних спеціальностей під час вивчення іноземної мови / Н. О. Прус, О. А. Зінченко // Інноваційна педагогіка. – 2023. – Вип. 63. – Т. 2. - С. 9699.
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена питанню формування лінгвістичної компетентності студентів економічних спеціальностей під час вивчення іноземної мови. Схарактеризовано підходи науковців щодо визначення компетентності як наукової проблеми (інструмент, який дозволяє ефективно організувати процес роботи у мінливих соціальних умовах, синтез споріднених знань та умінь, які є результатом освіти та самостійної роботи особистості, творчим ставленням до роботи та прагненням до самовдосконалення; система наукових знань та практичних навичок та умінь, за допомогою яких фахівець здатен виконувати посадові обов’язки, наявність відповідних моральних та психологічних якостей), лінгвістичної компетентності (уміння спілкуватися іноземною мовою, здатність добрати відповідні лексичні одиниці та граматичні конструкції, відчувати стиль тексту або мовлення, доречність вживання відповідних виразів; комплекс лінгвістичних знань про мову як суспільне явище, яке постійно розвивається, уміння будувати речення та розуміти іноземну мову, розуміння зв’язку мови з мисленням та культурою, здатність оперувати спеціальними знаннями для здійснення педагогічної та наукової діяльності). Висвітлено основні складові лінгвістичної компетентності студентів нелінгвістичних спеціальностей: лінгвометодична та лінгводидактична. Установлено, що лінгвометодична складова відповідає за опанування студентами структурованих знань, умінь та навичок, відповідного ставлення до структури, змісту та форми викладання іноземної мови, методів та прийомів викладання, тоді як лінгводидактична складова визначається як наявність знань, умінь та навичок і досвіду оцінного ставлення до суб’єкта, об’єкта, предмета, змісту та структури мовознавчих і лінгводидактичних дисциплін. Виокремлено основні компоненти лінгвістичної компетенції студентів (фонетична, лексична, граматична, стилістична) та висвітлено власний досвід роботи щодо їх формування.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30642
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
19.pdf159,78 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.