Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30538
Название: Рівень фізичної підготовленості у здобувачів вищої освіти
Авторы: Рядова Л. О.
Корчагін М. В.
Мкртічян О. А.
Коновалов В. В.
Ключевые слова: бистрість
витривалість
гнучкість
здобувачі вищої освіти
рівень розвитку
сила
спритність
фізична підготовленість
фізичне виховання
фізичні якості
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Рядова Л. О.Рівень фізичної підготовленості у здобувачів вищої освіти / Л. О. Рядова, М. В. Корчагін, О. А. Мкртічян та ін. // Науковий часопис Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Серія 15. Науково- педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт): зб. наукових праць / За ред. О. В. Тимошенка. - Київ : Вид-во УДУ імені Михайла Драгоманова, 2023. - Вип. 11 (171). - С. 156-161.
Краткий осмотр (реферат): Мета дослідження: визначити рівень розвитку спритності, бистрості, гнучкості, сили, витривалості у здобувачів закладів вищої освіти І та ІІ курсів. Матеріал і методи дослідження. Дослідження проводилося на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця та Національного аерокосмічного університету імені М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут». В ньому прийняли участь 849 здобувачів вищої освіти І та ІІ курсів, вік яких 17–18 років. Рівень розвитку спритності у здобувачів закладів вищої освіти І та ІІ курсів визначався за показниками «човникового» бігу 4?9 м, бистрості – бігу на 100 м, гнучкості – нахилу тулуба вперед з положення сидячи, сили – стрибка у довжину з місця, витривалості – рівномірного бігу. Результати дослідження. Розглянуто показники розвитку спритності, бистрості, гнучкості, сили, витривалості у здобувачів закладів вищої освіти І та ІІ курсів та здійснено їх порівняння з нормативними даними. Наведено порівняння показників зазначених фізичних якостей у юнаків і дівчат у статевому та віковому аспектах. Висновки. Здобувачі закладів вищої освіти І та ІІ курсів мають низький рівень фізичної підготовленості. Найкращі показники спритності, бистрості та гнучкості виявлено у здобувачів вищої освіти І курсу; сили і витривалості – у здобувачів вищої освіти ІІ курсу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30538
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Науковий часопис.pdf742,21 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.