Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30221
Название: IT-product manager: аналіз ринку праці на тлі економічних змін
Авторы: Самойленко В. В.
Прохоровська С. А.
Дмитрієнко О. О.
Ключевые слова: продакт-менеджер
IT-фахівець
менеджмент
ринок праці
воєнний стан
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Самойленко В. В. IT-product manager: аналіз ринку праці на тлі економічних змін / В. В. Самойленко, С. А. Прохоровська, О. О. Дмитрієнко // Економіка та суспільство. - 2023. - № 53.
Краткий осмотр (реферат): У статті вказано на необхідність подолання нових економічних викликів та ризиків ринку праці продакт- менеджерами для впровадження процесу створення та просування продукту, стратегічного управління ІТ-організацією. Розкрито специфіку діяльності ІТ-індустрії та вплив ринку праці на кадрове забезпечення її організацій на основі статистичних даних та експертних суджень. Проаналізовано розвиток цифровізації ІТ-індустрії, який дасть змогу організаціям технологічно модернізуватися, збільшити людський капітал та підвищити мобільність і адаптивність спеціалістів. Проаналізовано роль продакт-менеджера в процесах ме¬неджменту в ІТ-організації, систематизовано його уміння і навички. Зроблено позиціонування продакт-мене¬джера на ринку праці в сучасних умовах економічних змін. Надані рекомендації щодо покращення ситуації на ринку праці з точки зору ІТ-спеціалістів, які включають стимулювання економічного середовища, розроблення програм професійного розвитку та перепідготовки, вдосконалення системи оплати праці, розроблення мо¬тиваційних методів для підвищення залученості працівників. Для цього необхідно покращувати умови пра¬ці, впроваджувати гнучкі графіки роботи та підвищувати доступність робочих місць у високотехнологічному секторі. Запропоновано інструмент професійної цифрової компетентності для фахівців ІТ-сектору з метою покращення їхнього кадрового потенціалу та підбору персоналу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30221
Располагается в коллекциях:Статті (МЛІ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2696-Текст статті-2602-1-10-20230906 знак.pdf608,21 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.