Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30066
Название: Вплив бізнес-процесів на досягнення стратегічних цілей підприємства
Авторы: Чернуха Т. C.
Ключевые слова: бізнес-процес
стратегія
підприємство
управління бізнес-процесами
моделювання
стратегічне управління
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Чернуха Т. C. Вплив бізнес-процесів на досягнення стратегічних цілей підприємства / Т. C. Чернуха. - Економіка та управління АПК. - 2023. - № 1. - С. 124–131.
Краткий осмотр (реферат): Актуальність теми дослідження зумовлюється нестабільністю факторів навколишнього середовища, які вимагають від компаній більш детального планування стратегічної діяльності, удосконалення функціонування відповідних бізнес-процесів. Їх розробка та удосконалення є частиною планування довгострокових стратегій компанії. Тому важливо проаналізувати вплив бізнес-процесів на успішне виконання стратегічних планів підприємства, що є метою статті. Крім того, постає питання впливу бізнес-процесів на стратегічні цілі підприємства у розрізі характеру та рівня такого впливу. Розкрито сутність ефективно працюючої системи бізнес-процесів для успішної реалізації стратегічних цілей підприємства. Для її побудови необхідно враховувати специфіку діяльності підприємства і налагоджену систему показників ефективності бізнес-процесів. При цьому доведено, що в умовах їх зміни система показників повинна бути гнучкою. Оцінювання ефективності бізнес-процесів дасть змогу корегувати показники стратегічного оцінювання ефективності управління підприємствами і є підґрунтям для розробки інструментів оцінювання економічної ефективності керуючої системи суб’єкта господарювання. В статті конкретизовано поняття «стратегія», «бізнес-процес», «управління бізнес-процесами», досліджено характерні особливості прямого впливу бізнес-процесів на стратегічну діяльність підприємства, наведено блок-схеми моделювання бізнес-процесів підприємства. У роботі класифіковано бізнес-процеси на групи, виділено головні аспекти управління, що дозволяє в зручному режимі представляти діяльність компанії та ефективно управляти нею. Проаналізовано методологію управління бізнес-процесами компанії. У результаті дослідження було виділено та проаналізовано ієрархію бізнес-процесів підприємства й показники ефективності управління бізнес-процесами. Розкрито характер впливу бізнес-процесів на стратегічні цілі компанії. Перспективами подальших досліджень у цьому напрямі є рекомендації щодо вдосконалення бізнес-процесів підприємства та інструментів управління ними в умовах конкретних виробничих ситуацій, зберігаючи при цьому гнучкість організації і її здатність реагувати на зміни в навколишньому середовищі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30066
Располагается в коллекциях:Статті (МЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
chernukha_econ_124-131.pdf514,42 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.