Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29918
Название: Механізми трансформації соціальної сфери
Авторы: Чепелюк М. І.
Ключевые слова: трансформація
соціальна сфера
стратегія
технологічна складова
економічна складова
соціальна складова
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Чепелюк М. І. Механізми трансформації соціальної сфери / М. І. Чепелюк // Science, theory and practice: Abstracts of XXIX International Scientific and Practical Conference, June 08 – 11, 2021. - Tokyo, Japan, 2021. - Р. 144-145.
Краткий осмотр (реферат): Створення теорії, яка дозволить всебічно розкрити суть трансформацій, що відбуваються, описати основні суб'єкти і механізми їх взаємодії, трактувати процеси, що відбуваються в сучасному суспільстві в їх всеосяжному взаємозв'язку і взаємозумовленості, що виявляється серйозним викликом. Тому розглядати соціальну проблематику хочеться в рамках цілісного погляду на єдину соціальну динаміку, в єдності технологічної, економічної і соціальної складових. Бурхливий розвиток технологій, покликаний полегшити життя, зробити його більш комфортним, викликає у експертів і політиків серйозне занепокоєння збільшенням нерівності. Нерівність, до того ж, все більшою мірою набуває не структурний, а інституційний характер. Це означає, що колишні механізми, які забезпечували стійкість всієї соціальної системи, починають працювати зі збоями. Всі ці процеси розгортаються на тлі усвідомлення того факту, що колишні рецепти подолання кризи не дають очікуваного ефекту. Ні в фінансовій сфері, ні в політиці ринку праці, де спроби стимулювання створення робочих місць призводять до зростання «неякісної» зайнятості і скорочення доходів населення, ні в соціальній сфері, структурні реформи якої не досягли результату в жодній з країн, що їх проводили.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29918
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
38.pdf1,08 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.