Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29914
Название: Вплив європейських цінностей та орієнтирів розвитку на бізнес-культуру
Авторы: Чепелюк М. І.
Ключевые слова: міжнародний бізнес
бізнес-культура
принципи
цінності
стратегія
европейські цінності
культурна інтеграція
економічний розвиток
корпоративна соціальна відповідальність
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Чепелюк М. І. Вплив європейських цінностей та орієнтирів розвитку на бізнес-культуру / М. І. Чепелюк // Моделювання регіональної економіки : збірник наукових праць. — Івано-Франківськ: Плай, 2017.— № 2(30). — С. 380-389.
Краткий осмотр (реферат): Європейський союз, який об'єднує 28 країн Європи, є прикладом здійснення економічної і політичної інтеграції, поряд з якими ініційовано процес взаємопроникнення культур. У світовому масштабі Європейська інтеграція є, якщо не унікальний, то, досить специфічний феномен, адже вона спрямована на досягнення культурної ідентичності, але на основі збереження культурного розмаїття. Культура розглядається європейцями як один з базових елементів розвитку цивілізації, каталізатор розвитку суспільства і появи інновацій. Тому формування загальноєвропейської культурної політики стало необхідною умовою подальшого розвитку Євросоюзу. Однак ця політика має складний і суперечливий характер. Певна частина проблем обумовлена ідеологічною платформою культурної політики, закріпленої в документах ЄС. Основою європейської інтеграції став принцип «єдності в різноманітті» і засновники Євросоюзу виходили з ідеї збереження національної ідентичності, поваги до культурних та релігійних відмінностей, але не врахували потенційні можливості розширення ЄС. Це призвело до існування діаметрально протилежних поглядів і підходів в рамках однієї організації, що неминуче породжує конфлікти як всередині ЕС, так і на міжнародній арені. В якості пріоритетних цілей культури ЄС називає «загальноєвропейські цінності», проте не розшифровує це поняття. Така розмитість і невизначеність дає можливість дуже широкому трактуванні цих цінностей, що знову ж таки викликає зіткнення інтересів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29914
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.