Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29894
Название: Американський досвід надання соціальних виплат
Авторы: Мішина С. В.
Мішин О. Ю.
Ключевые слова: система надання соціальних виплат
соціальні виплати
соціальна допомога
соціальний захист
соціальне забезпечення
соціальне інспектування
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Мішина С. В. Американський досвід надання соціальних виплат / С. В. Мішина, О. Ю. Мішин // Економіка та держава. – 2021. – № 9. – С. 80–86.
Краткий осмотр (реферат): Уточнено визначення поняття «соціальні виплати», за рахунок розгляду фінансового контексту виплат та конкретизації видів державних виплат, що мають соціальний характер. Розглянуто склад, перелік та умови надання соціальних виплат в США. Проаналізовано інформацію щодо кількості отримувачів соціальних виплат за віковими групами та розміру окремих видів соціальних виплат в США. Систематизовано характерні риси американської системи надання соціальних виплат за рахунок виокремлення підстав для їх обґрунтування та уточнення їх сутності та змісту. Серед характерних рис американської системи надання соціальних виплат виділено: соціальний захист та підтримка членів сімей отримувачів соціальних виплат, які потрапили під дію соціальних ризиків; охоплення системою соціальних виплат виключно того населення, яке не має засобів для існування та можливостей для отримання заробітку; адресність і справедливість надання соціальних виплат; високий рівень поінформованості населення щодо власних прав на отримання соціальних виплат та використання для цього онлайн-сервісів; переважно тимчасовий для беніфіціарів характер соціальних програм постійний характер соціальних виплат; різноманітність виплат з безробіття. Уточнено і підхід щодо впровадження американського досвіду в українській практиці надання соціальних виплат за рахунок обґрунтування напрямів впровадження американського досвіду за кожною з характерних рис американської системи надання соціальних виплат. Серед напрямів удосконалення української системи надання соціальних виплат на засадах американського досвіду виділено: впровадження соціальної допомог членам родин беніфіціарів, які постраждали внаслідок соціальних ризиків; розширення сфери застосування соціального інспектування та забезпечення його дієвості та ефективності в питаннях підтвердження права на отримання соціальних виплат; розширення функцій електронних сервісів в сфері надання соціальних виплат та забезпечення їх роботи у будь-якій місцевості; впровадження в рамках боротьби з малозабезпеченістю програм надання тимчасової допомоги, у тому числі і в натуральній формі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29894
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
a3495ca0-f942-4a28-8ca4-4bc5f436b8c0.pdf321,89 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.