Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29856
Название: Стратегічний контролінг в адаптивному управлінні витратами інтегрованих корпоративних об’єднань підприємств
Авторы: Пилипенко А. А.
Попов О. Є.
Острініна О. П.
Ключевые слова: управління витратами
стратегічний контролінг
адаптивне управління
корпоративна інтеграція
об’єднання підприємств
сценарії адаптації
рівень витрат
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Пилипенко А. А. Стратегічний контролінг в адаптивному управлінні витратами інтегрованих корпоративних об’єднань підприємств / А. А. Пилипенко, О. Є. Попов, О. П. Острініна // Актуальні проблеми економіки. - 2023. - №1(259). - С.14-23.
Краткий осмотр (реферат): Ефективне управління витратами є ключовим для розвитку підприємства, а залучення принципів адаптивного управління дозволяє швидко реагувати на змінні умови ринку та забезпечувати раціональний розподіл витрат між проектами та підрозділами. Залучення підприємства до процесів кооперації є окремим напрямком накопичення адаптаційного потенціалу, який одночасно розширює перелік факторів впливу, що входять до зони уваги стратегічного контролінгу. Запропонований механізм адаптації рівня витрат, що повністю відповідає функціям і завданням стратегічного та оперативного контролінгу. Доведено, що класичний підхід контролю рівня витрат може бути розвинуто шляхом включення циклів адаптації та взаємного навчання в систему адаптивного управління витратами. Доведена доречність орієнтації стратегічного контролінгу на випереджальну адаптацію та формулювання еталонних моделей консолідації бізнес-спроможностей об’єднання підприємств. Оперативний контролінг при цьому виступає як засіб реалізації зробленого підприємством стратегічного вибору. Відображено місце стратегічного контролінгу в корпоративному нагляді інтегрованого об’єднання підприємств та означено роль такого нагляду як при реалізації стратегічного вибору, так і при трансформації такого вибору в сценарії стратегічного контролінгу. Здійснена структуризація стратегічного вибору інтегрованого корпоративного об’єднання підприємств щодо консолідації ланцюгів формування витрат. Запропоновано структуру та визначено логіку використання в системі стратегічного контролінгу класифікатору причин відхилень рівня витрат, які представлені як адаптери системи управління витратами.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29856
Располагается в коллекциях:Статті (ОБК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Пилипенко_Стратегічний контролінг витрат.pdf303,51 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.