Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29657
Название: Засоби маніпулювання аудиторією в Інтернет-медіа в умовах війни
Авторы: Іванова І. Б.
Васильєв А. С.
Ключевые слова: маніпуляції аудиторією
фейки
Інтернет-медіа
маніпулятивні технології
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Іванова І. Б Засоби маніпулювання аудиторією в Інтернет-медіа в умовах війни / І. Б. Іванова, А. С. Васильєв // Права людини: відображення у медіапросторі : матеріали другого науково-методологічного семінару. - Київ: ФМВ НАУ, 2023. - С. 58-61.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто етичний та практичний аспекти проблеми маніпулювання аудиторією, що запроваджені в Інтернет-медіа в умовах війни в Україні. Як стрижневий елемент маніпулятивних технологій представлено фейкові новини, розглянуто певні історичні та технологічні реалії формування фейку як складової сучасних медіа в цифровому просторі. Висвітлено складові проблеми порушення права людини на інформацію, на самовизначення. Такі правові реалії визначено через негативні впливи на суспільну думку завдяки серіям фейкових новин, ІПСО, впливам лідерів думок, громадським організаціям та фондам. Представлено основні тематичні позиції та мету, що переслідують фейкові новини, тригери, що дозволяють маніпулювати аудиторією та спричиняють іміджеві втрати України в умовах війни. У перспективі варто продовжувати дослідження впливу журналістів, соціуму та урядів на розробку алгоритмів захисту прав людини в інформаційній галузі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29657
Располагается в коллекциях:Статті (УСК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Vasyliev, Ivanova.pdf325,41 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.