Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29575
Название: Деякі аспекти дослідження скорочених термінологічних одиниць в економічній сфері
Авторы: Шелепкова І. М.
Ключевые слова: термін
термінологія
економічна термінологія
економічна сфера
абревіатури
скорочення
термінологічні одиниці
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Шелепкова І. М. Деякі аспекти дослідження скорочених термінологічних одиниць в економічній сфері / І. М. Шелепкова // Науковий журнал «Закарпатські філологічні студії». - Ужгород : «Гельветика», 2022. - Вип. 25. - Т. 1. - С. 196-201.
Краткий осмотр (реферат): Інтерес до терміна та економічної термінології став однією з прикмет сучасної дійсності. Про це, зокрема, свідчить той факт, що економічна тематика посідає важливе місце не тільки під час ділової комунікації, але і в повсякденному житті пересічної людини. Вивчення проблем термінології, визначення її місця у структурі мови є одним із актуальних завдань сучасної науки. Термінологія кожної окремої галузі засвідчує її досягнення на певному етапі історії народу і відображає перспективи подальшого розвитку. Необхідність подальшого детального вивчення термінології української мови зумовлено, з одного боку, активним розвитком української термінології, що в повному обсязі ще не досліджено, а з іншого – потребою багатоаспектного вивчення всіх складників системи української мови, виявлення особливостей їх структури і функціонування, закономірностей їх взаємозв’язків. Серед пріоритетних проблем сучасної української лінгвістики вбачається проблема економічної термінології. Сьогодні з’являються численні актуальні видання з економіки, менеджменту і маркетингу, лізингу і консалтингу і аудиту. У цих умовах не могло не виникнути підвищеної уваги до того, що активно формується економічною терміносистемою, що обумовлює, як нам здається, актуальність вибраної теми. Слід зазначити, що економічні проблеми розглядаються і аналізуються не тільки у виданнях, розрахованих на фахівців, але і у виданнях, орієнтованих на масового читача, що і спричинило широке використання економічної термінології поза професійної сфери. Отже, можна говорити про процес актуалізації економічної термінології в сучасній українській мові, а тому метою дослідження є системний аспект економічної термінології із більш детальним аналізом закономірностей скорочень термінологічних одиниць в економічній сфері. У зв’язку з означеним можна визначити й основну проблематику такого дослідження: установлення основних чинників, що сприяють змінам у термінології; з’ясування рівнів, на яких відбуваються найпомітніші зміни, а також проведення дослідження в галузі абревіатурного словотвору в мові економістів та виведення єдиної класифікації скорочених термінологічних одиниць в економічній сфері.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29575
Располагается в коллекциях:Статті (УМПІГ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Шелепкова_стаття_Закарп студії.pdf542,53 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.