Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29574
Название: Центральна Азія: геополітична боротьба за вплив у просторі Хартленду
Авторы: Коротков Д. С.
Ключевые слова: Центральна Азія
Хартленд
Зовнішня політика США
Зовнішня політика Китаю
зовнішня політика Росії
геополітика
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Коротков Д. С. Центральна Азія: геополітична боротьба за вплив у просторі Хартленду / Д. С. Коротков // Україна і світ: теоретичні та практичні аспекти діяльності у сфері міжнародних відносин: матеріали міжнародної наук.-практичної конференції, 17–18 трав. 2023 р. – Київ: Вид. центр КНУКіМ, 2023. – С. 52-56.
Краткий осмотр (реферат): У статті аналізуються геополітичні концепції євразійства та Хартленду в контексті ролі країни Центральної Азії. Зазначено, що розпад Радянського Союзу не лише спричинив появу нових незалежних держав, що є історично важливим процесом, але й поклав початок їхній інтеграції в нові геополітичні простори. Останнім часом все більшого поширення набуває відносно новий геополітичний термін «Центральна Азія». Цей регіон став значущим в останні десятиліття через появу цих держав у пострадянську еру, які лише недавно отримали незалежність на початку 1990-х років. До здобуття незалежності від СРСР ці держави не мали політичного впливу в регіональній політиці та були примусово керовані під радянським правлінням. Після здобуття незалежності такі великі держави, як Китай, ЄС, Росія та США, знову звернули увагу на регіон, підкреслюючи багатство його природних ресурсів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29574
Располагается в коллекциях:Статті (МВПНіПФ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.