Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29501
Название: Розвиток творчого мислення у студентів немовних факультетів під час вивчання французької мови
Авторы: Прус Н. О.
Ключевые слова: студенти немовних факультетів
творчість
творче мислення
французька мова
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Прус Н. О. Розвиток творчого мислення у студентів немовних факультетів під час вивчання французької мови / Н. О. Прус // Актуальні питання гуманітарних наук: міжвузівський збірник наукових праць молодих вчених Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. - Дрогобич : «Гельветика», 2023. - Вип. 60. – Т. 3. - С. 244247.
Краткий осмотр (реферат): Творче мислення є необхідним елементом підготовки сучасного спеціаліста. Метою статті є висвітлення досвіду щодо розвитку творчого мислення студентів немовних факультетів на заняттях французької мови. Узагальнено підходи до визначення сутності творчості (низка якостей особистості, які дозволяють генерувати нові оригінальні ідеї; комплекс психологічних якостей, які при сприятливих умовах дозволяють створити нові та цінні продукти для суспільства; сила привнесення чогось нового). Творчий процес можна розглядати як набір дій, які містять об’єднання ідей в інноваційні способи, досліджуючи концептуальні простори та за можливості трансформуючи їх. Для того, щоб рішення сприймалися як творчі вони мають бути новими, неочікуваними та цінними. Визначено основні етапи творчої діяльності (стимульно-продуктивний, який відображає діяльність, яка може розглядатися як продуктивна, але за умови наявності зовнішнього стимулу; евристичний, коли діяльність вже набуває творчого характеру. На цьому етапі кожна відкрита для себе закономірність розглядається студентом як відкриття та творча знахідка; креативний, на якому самостійно знайдена закономірність не розглядається як прийом розв’язання, а як поштовх до вирішення нової проблеми). З’ясовано, що процес формування творчого мислення студентів тісно пов’язаний зі спеціальною організацією заняття, використанням методів, які дозволяють розвивати такий вид мислення та відповідним добором інформації. Для цього науковці рекомендують дотримуватися таких блоків (формування мотивації; змістовна частина; інтелектуальна розминка; виконання завдання). Проілюстровано власний досвід щодо формування творчого мислення студентів. Установлено, що неможливо розвивати творче мислення студентів без творчого розвитку безпосередньо викладача. Треба пам’ятати, що сучасна освіта також вимагає від викладача адаптуватися до нових умов.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29501
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
стаття_Прус.pdf373,82 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.