Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29290
Название: Сучасні російські науковці про голодомор 1932-33 рр. на Україні: офіційні версії викладу та реальні факти
Авторы: Свинаренко Н. О.
Ключевые слова: голодомор 1932-1933 рр.
путінська рф
фальсифікації
антиукраїнські настрої
замовчування
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Свинаренко Н. О. Сучасні російські науковці про голодомор 1932-33 рр. на Україні: офіційні версії викладу та реальні факти / Н. О. Свинаренко // Березневий науковий дискурс 2023 на тему: «Детермінанти посилення ролі освіти у повоєнному відновленні України» : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції для освітян, 22 березня 2023 р. - Чернігів : ГО «Науково-освітній інноваційний центр суспільних трансформацій», 2023. - С. 248-250.
Краткий осмотр (реферат): Пострадянська росія, попри певну демократизацію, в цілому не відмовилася від своїх імперських, антиукраїнських устремлінь. Тому десятиріччями веде чітко сплановану політику, спрямовану на знищення української державності. Робить вона це завуальовано, допускаючи фальсифікації – виставляючи сторінки спільної українсько-російської історії, як власні; факти беруться вибірково, підбираються під імперські наративи; деякі факти замовчуються, деякі – коментуються однобоко. Найавторитетніші представники історичної науки у рф свідомо несуть у сучасне суспільство брехливі постулати того, що нічого такого особливого у 1932-1933 р. на Україні не відбувалося, а процеси голодування селян були схожими по всьому СРСР і були результатом недолугого керування місцевої влади, посушливої погоди, непрофесійності і т.і. Про фактичне цілеспрямоване свідоме знищення українців – гігантські масштаби цього лиха, його страшні наслідки, прямих винуватців смертей мільйонів українців, котрі пережили десятиліття, вони вперто мовчать, як того хоче уряд путінської рф.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29290
Располагается в коллекциях:Статті (УМПІГ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Свинаренко.pdf1,7 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.