Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29008
Название: Згубний вплив політики русифікації та її наслідки для українського народу
Авторы: Свинаренко Н. О.
Ключевые слова: зросійщення
українізація
вивчення російської мови
національна ідентичність
національні меншини
етнокультурна невизначеність
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Свинаренко Н. О. Згубний вплив політики русифікації та її наслідки для українського народу / Н. О. Свинаренко // Pomiędzy. Polonistyczno-Ukrainoznawcze Studia Naukowe. – 2022. – Т. 4. – Вип. 7. – С.197-204.
Краткий осмотр (реферат): Значна кількість українців російськомовних та станом на переддень військової російської агресії переважно занадто толерантне ставлення більшості українських громадян до явища російськомовності в Україні. Існування так званої подвійної ментальності в сучасній Україні - прозахідного (європейського) спрямування та східний (промосковський) з відповідними культурними характеристиками. Враховувати потрібно і той факт, що на Україні відбувається старіння нації, і носіїв промосковського типу ментальності було за часи незалежності більше, тому представників проросійських партій завжди було достатньо у Верховній Раді. Ті мовні закони, які затверджувала Верховна Рада України за весь час її існування є прямим підтвердженням цього факту. Перспективи досліджень. З точки зору цивілізаційного підходу є важливим погляд іноземних дослідників (істориків, публіцистів, соціологів, політологів) на проблему русифікації українського народу у складі Радянського Союзу та у часи незалежності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29008
Располагается в коллекциях:Статті (УМПІГ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Свинаренко_стаття.pdf231,01 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.