Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28592
Название: Маніпулятивні технології під час інформаційних війн: досвід пострадянської журналістики
Авторы: Іванова І. Б.
Яресько К. В.
Ключевые слова: інфодемія
медіатекст
маніпуляції
пострадянські медіа
реклама
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Іванова І. Б. Маніпулятивні технології під час інформаційних війн: досвід пострадянської журналістики / І. Б. Іванова, К. В. Яресько // Інтегровані комунікації. – 2021. – 1 (11). – С. 42-47.
Краткий осмотр (реферат): Представлена робота присвячена дослідженню маніпуляцій у пострадянських медіа у соціокультурній дослідницькій площині. Метою статті було визначення основних чинників ефективності та основних параметрів маніпуляції. Крім того, у статті досліджено походження та основні особливості нової концепції журналістики, а також фактори ментально маркованої креативності в рекламі. Відзначається лінгвістична і стилістична специфіка медійних текстів та відстежуються зміни в системі «радянської» журналістики ХХІ століття. Автори встановлюють специфічні особливості еволюції маніпуляцій в пострадянських ЗМІ. У дослідженні використано комплексний підхід до методології. Індуктивні та дедуктивні методи використовуються для роботи з теоретичним матеріалом; метод міждисциплінарних досліджень залучено для визначення специфічних особливостей інфодемії в медіа, філософії реклами. Також було враховано інтерпретативний підхід, який використовується для аналізу рекламного тексту як складної синтетичної структури.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28592
Располагается в коллекциях:Статті (УСК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Iванова_I.,_Ярес_ко_К._стаття.pdf667,8 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.