Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28407
Название: Підходи та методична основа обліку нематеріальних активів, згенерованих у криптовалюті
Авторы: Лабунська С. В.
Сєрікова Т. М.
Собакар М. В.
Ключевые слова: криптовалюта
монетарні статті
облік
оцінка
нематеріальні активи
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Лабунська С. В., Сєрікова Т. М., Собакар М. В. Підходи та методична основа обліку нематеріальних активів, згенерованих у крипто валюті / С. В. Лабунська, Т. М. Сєрікова, М. В. Собакар // Проблеми економіки. - Харків, 2021. - Вип. 2(48). - С. 225-235.
Краткий осмотр (реферат): Метою статті є оцінка динаміки розвитку криптовалюти в світовій економіці, дослідження перспектив і ризиків її використання у господарській діяльності підприємств, розробка підходів до визнання, відображення та оцінки криптовалюти в системі бухгалтерського обліку вітчизняних підприємств. У статті розглянуто перспективи та ризики використання криптовалют вітчизняними суб’єктами господарювання та визначено важливу роль розвитку цифрових видів активів підприємства. Обґрунтовано актуальність проблеми розробки обліку та необхідності управління криптовалютами на підприємстві. Встановлено, що ставлення до криптовалюти та рівень розробки нормативного поля значно відрізняється у різних країнах, у зв’язку з чим відсутні міжнародні нормативно-правові акти щодо регулювання використання та обліку таких активів. У статті обґрунтовано відповідність криптовалюти критеріям визнання активів підприємства, у зв’язку з чим визнання криптовалют системою обліку підприємств є необхідним та можливим. Авторами розглянуто та обґрунтовано варіанти віднесення криптовалюти до різних видів активів підприємства. У зв’язку з відсутністю регламентації обліку криптовалюти на законодавчому рівні, розроблено методичні рекомендації до проведення процесу обліку криптовалют, які включають підходи до класифікації криптовалюти відповідно до мети використання, а саме: віднесення криптовалюти до складу нематеріальних активів підприємства з розподілом на оборотні та необоротні, монетарні та немонетарні. Кожен з даних підходів супроводжується застосуванням окремих рахунків та порядку відображення оцінки, використання та вибуття криптовалюти. Обґрунтовано необхідність проведення переоцінки криптовалют у зв’язку з їх високою мінливістю вартості. Запропоновано проведення переоцінки криптовалюти для забезпечення об’єктивної оцінки активів та вартості підприємства у вигляді переоцінки (дооцінка/уцінка) та шляхом визначення курсових різниць.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28407
Располагается в коллекциях:Статті (ОБК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
1_стаття.pdf2,78 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.