Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28330
Название: Шляхи зниження ергономічних та хімічних небезпек життєдіяльності людини у виробничих умовах
Авторы: Новіков Ф. В.
Ключевые слова: здоров'я робітника
сучасні технології та обладнання
верстати із числовим програмним управлінням
шліфування
сильні електроліти
електроерозійне правлення алмазного круга
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Новіков Ф. В. Шляхи зниження ергономічних та хімічних небезпек життєдіяльності людини у виробничих умовах / Ф. В. Новіков // Нові та нетрадиційні технології в ресурсо- та енергозбереженні : матеріали міжнародної науково-технічної конференції, 24–25 лист. 2022 р. – Одеса: Національний університет «Одеська політехніка», 2022. – С. 94–97.
Краткий осмотр (реферат): Показано важливість застосування сучасних технологій та обладнання для забезпечення безпечної роботи людей у виробничих умовах шляхом зниження ергономічних та хімічних небезпек життєдіяльності. Ефективним у цьому напрямі є застосування сучасних металорізальних верстатів із числовим програмним управлінням (із закритою зоною обробки), що унеможливлює травми робітника та його професійні захворювання. Також важливо відійти від застосування у виробництві хімічних речовин, які шкідливі для здоров'я робітника. Це відноситься, наприклад, до застосування під час шліфування сильних електролітів, які забезпечують електрохімічне розчинення оброблюваного матеріалу та правлення алмазного круга на металевій зв'язці для забезпечення його високої різальної здатності. Більш екологічно безпечнішим та чистим є метод алмазного електроерозійного шліфування та електроерозійного правлення алмазного круга, оскільки не вимагає застосування шкідливих електролітів. Він протікає з використанням звичайної технічної, яка не викликає негативної дії на робітника. Прикладами його ефективного застосування є операції шліфування й огранювання природних алмазів в діаманти, керамічних матеріалів, виробів із хрусталя, вирівнювання алмазовмісного шару великогабаритного збірного алмазного круга на металевій зв'язці тощо.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28330
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стр_94-97-_из_Сборник_конференции_Одеса__2022_(1)-3.pdf277,22 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.