Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28108
Название: Відкриті дані як ефективний механізм електронного урядування
Авторы: Ющенко Н. В.
Ключевые слова: електронне урядування
відкриті дані
публічна інформація
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Ющенко Н. В. Відкриті дані як ефективний механізм електронного урядування / Н. В. Ющенко // Публічне управління: проблеми та перспективи : матер. міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. : тези допов. – Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2021.
Краткий осмотр (реферат): Тези присвячено визначенню ролі відкритих даних в розвитк електронного урядування. Відкриті дані стали важливою частиною цифрового порядку денного. У 2016 році Україна приєдналася до Міжнародної хартії відкритих даних. Приєднуючись до Хартії Україна прийняла за основу її принципи, та обов’язок додержуватися принципів під час впровадження політики відкритих даних: відкритість за замовчуванням; оперативність і чіткість; доступність; порівнюваність та інтероперабельність; покращене урядування й залучення громадян; інклюзивний розвиток та інновації. Зазначено, що в Україні працює власний механізм моніторингу якості та впливу відкритих даних. Між тим практика повторного використання відкритих даних не має широкого розповсюдження в Україні. Завдяки повторному використанню відкритих даних можна розробляти інноваційні продукти, покращувати послуги для громадян і навіть рятувати життя. Вплив, що створюється повторним використанням відкритих даних, як правило, належить до певної цінності для громадян, підприємств і суспільства в цілому, наприклад, підвищення ефективності за рахунок економії часу або витрат або екологічні вигоди. Наголошено, та тому, що уряд стимулює публікацію відкритих даних, але на часі відбувається зміна пріоритетів з надання відкритих даних, як інформаційного ресурсу до використання відкритих даних як інструмента співпраці з суспільством та бізнесом.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28108
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
тези_Ющенко_відкриті дані.pdf109,29 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.