Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28028
Название: Трансакційні витрати на формування людського капіталу
Авторы: Стрижак О. О.
Ключевые слова: трансакційні витрати
людський капітал
Дата публикации: 2009
Библиографическое описание: Стрижак О. О. Трансакційні витрати на формування людського капіталу / О. О. Стрижак // Економіка розвитку. – 2009. – № 2. – С. 80-82.
Краткий осмотр (реферат): В статті було проаналізовано наукові підходи щодо вивчення людського капіталу як фактора сучасної економіки. На основі узагальнення різних точок зору щодо цієї економічної категорії людський капітал визначено як сукупність знань, практичних навичок, інноваційних рис характеру, мотивацій та творчих здібностей персоналу, які можуть використовуватися протягом певного періоду часу з метою виробництва товарів та послуг. Оскільки формування людського капіталу пов’язано із здійсненням відповідних витрат, то в статті використано інструментарій теорії трансакційних витрат стосовно дослідження витрат формування людського капіталу. На основі аналізу економічних поглядів до поняття трансакційних витрат визначено їх властивості, особливості та характерні риси, а також розглянуто можливості застосування трансакційного підходу стосовно питань аналізу витрат формування людського капіталу. На основі проведеного дослідження здійснено розподіл витрат формування людського капіталу на трансакційні та нетрансакційні. Визначено, що у загальних витратах формування людського капіталу наявна досить значна трансакційна складова.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28028
Располагается в коллекциях:Статті (Т)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2.pdf2,84 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.