Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27970
Название: Розроблення модуля інформаційної системи для виявлення зображень близького змісту
Авторы: Патер М.
Ключевые слова: зображення близького змісту
ключова точка
детектор
дескриптор
ORB
AKAZE
BRISK
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Патер М. Розроблення модуля інформаційної системи для виявлення зображень близького змісту: дипломний проект на здобуття освітнього ступеня бакалавра: спец. 126 «Інформаційні системи та технології» / М. Патер. – Х.: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2022.
Краткий осмотр (реферат): Об'єктом дослідження є методи пошуку ключових точок на зображенні, методи створення дескрипторів на їх основі і методи подальшого порівняння цих дескрипторів. Метою роботи є імплементація модуля інформаційної системи у вигляді застосунку, який буде приймати у якості вхідних даних два зображення, давати користувачеві можливість обрати метод порівняння цих зображень на основі ключових точок, а у якості результату відображати показувати міру їх схожості у вигляді відсоткового значення. Методами розроблення обрано методи порівняння зображень на основі ключових точок, а саме ORB, AKAZE та BRISK. Проведено дослідження якості відомих методів та їх спроможності класифікувати пару зображень близького змісту. У результаті роботи проведено дослідження, здійснена програмна реалізація методу порівняння зображень із використанням алгоритмів на основі порівняння ключових точок, моделювання роботи алгоритмів на великій кількості даних.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27970
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів вищої освіти (ІКТ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
1_Диплом_МаркПатер_6.04.126.010.18.1.pdf3,75 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.