Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27954
Название: Особливості реалізації правової політики в Україні
Авторы: Рогова О. Г.
Ключевые слова: правова політика
політична доцільність
право
принципи права
знецінення права
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Рогова О. Г. Особливості реалізації правової політики в Україні / О. Г. Рогова // Modern science: innovations and prospects. Proceedings of III International Scientific and Practical Conference. Stockholm, Sweden, 5-7 December 2021. – Stockholm: SSPG Publish, 2021. – Р. 986-991.
Краткий осмотр (реферат): З часу проголошення незалежності Україна, як країна пострадянського простору та відносно «молода» демократія, намагається знайти свої шляхи реалізації правової політики, або, коректніше сказати – правових політик у різних сферах суспільних відносин. Пошук таких шляхів здійснюється в умовах знецінення політичної ідеології радянської доби (яка спричиняла значний вплив на форми реалізації правової політики), поступового оновлення раніше існуючих методологічних підходів правотворення та правозастосування, що не в останню чергу обумовлено процесами європейської інтеграції України, само ідентифікації нашої політичної нації, поступовим зміцненням інститутів громадянського суспільства. Мета роботи – проаналізувати особливості реалізації правової політики в Україні з урахуванням зазначених вище чинників. На підставі дослідження було встановлено, що у сучасній Україні взаємодія права і політики відбувається «з претензією» на формування та реалізацію правової політики держави, хоча на практиці можна побачити декілька загрозливих індикаторів «сповзання» правової політики України у площину не права, а політики – як науки та мистецтва досягнення та реалізації влади. Зокрема: 1) неоднозначність терміну «правова політика» спричиняє поліваріантне його застосування, у тому числі – позначення цим терміном будь-яких державних заходів, які за своїм змістом не завжди відповідають поняттю правової політики; 2) недостатня обґрунтованість змісту поняття «правова політика» призводить до політичних спекуляцій та імітації політики, яка базується на праві; 3) підміна основоположних принципів права (правотворення, правозастосування, інтерпретації та реалізації права) принципами політичної доцільності створює у суспільстві настрої неповаги до права, його знецінення та зневіри у його соціальній цінності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27954
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
MODERN-SCIENCE-INNOVATIONS-AND-PROSPECTS-5-7.12.21.pdf800,9 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.