Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27859
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Новіков Ф. В. | - |
dc.contributor.author | Полянський В. І. | - |
dc.date.accessioned | 2022-06-23T21:03:41Z | - |
dc.date.available | 2022-06-23T21:03:41Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Новіков Ф. В. Розроблення теоретичного підходу до визначення температури різання при шліфуванні та умов її зменшення / Ф. В. Новіков, В. І. Полянський // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Технології в машинобудуванні : зб. наук. пр. – Харків: НТУ «ХПІ», 2022. – № 2 (6). – С. 92-100. | ru_RU |
dc.identifier.uri | http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27859 | - |
dc.description.abstract | У роботі розроблено теоретичний підхід до визначення температури різання при шліфуванні та умов її зменшення із урахуванням балансу тепла, що надходить в стружки та оброблювану деталь. Встановлено, що зі збільшенням часу контакту круга з оброблюваним матеріалом температура різання безперервно збільшується, асимптотично наближаючись до максимальної температури різання, яка визначається відношенням умовного напруження різання до питомої теплоємності й щільності оброблюваного матеріалу. Виходячи з цього, запропоновано максимальну температуру різання розглядати новим універсальним технологічним параметром обробки, що визначає його потенційні можливості та дозволяє порівнювати різні методи механічної обробки за температурним критерієм й вибирати найбільш ефективні з них. На цій основі обґрунтовано основний напрям зниження температури різання та підвищення якості й продуктивності обробки, який полягає у зменшенні максимальної температури різання до рівня та нижче температури плавлення оброблюваного матеріалу. Це дозволяє здійснити шліфування зі значною продуктивністю обробки фактично без підвищення температури різання. Показано, що основною умовою зменшення максимальної температури різання є зменшення умовного напруження різання. | ru_RU |
dc.language.iso | uk_UA | ru_RU |
dc.subject | баланс тепла | ru_RU |
dc.subject | температурний критерій | ru_RU |
dc.subject | якість та продуктивність обробки | ru_RU |
dc.subject | умовне напруження різання | ru_RU |
dc.subject | високошвидкісна обробка | ru_RU |
dc.subject | швидкість деталі | ru_RU |
dc.title | Розроблення теоретичного підходу до визначення температури різання при шліфуванні та умов її зменшення | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
Располагается в коллекциях: | Статті (ЗСЖіБЖ) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Новіков Ф.В., Полянський В.І, Статья укр. (1).pdf | 802,8 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.