Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27684
Название: Феміністичні мотиви в мові творів Лесі Українки
Авторы: Литвин О. О.
Ключевые слова: рівність жінок і чоловіків
фемінізм
роль жінки в суспільстві
емансипація
жіноче питання
Леся Українка
драматична поема
новела
вірш
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Литвин О. О. Феміністичні мотиви в мові творів Лесі Українки / О. О. Литвин // The ХХII International Scientific and Practical Conference «Multidisciplinary academic research, innovation and results», Prague, CzechRepublic, June 07-10. – Prague, CzechRepublic, 2022. – Р. 589-594.
Краткий осмотр (реферат): Проблема рівності жінок і чоловіків у правах хвилювала суспільство на різних етапах його розвитку. У роботі розглянуто прояви фемінізму у творчості Лесі Українки на основі драматичних поем, новел і віршів, для кращого розуміння ролі жінки в суспільстві. Досліджено внесок письменниці в розвиток цього соціально-політичного явища в подальшому. Доведено, що для Лесі Українки жіноче питання було частиною загального прагнення людини до емансипації, визволення, свободи, а тому центральною у її творчих пошуків. Її твори викликають захоплення та надихають сучасних жінок на відстоювання своїх прав та свобод.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27684
Располагается в коллекциях:Статті (УМПІГ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Литвин.pdf552,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.