Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27496
Название: Міжнародна міграція робочої сили в сучасних умовах та її вплив на міграційну політику держави
Авторы: Дзеніс О. О.
Шарко Н. Г.
Ключевые слова: міграція
робоча сила
міжнародна трудова міграція
наслідки міграційної політики
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Дзеніс О. О. Міжнародна міграція робочої сили в сучасних умовах та її вплив на міграційну політику держави / О. О. Дзеніс, Н. Г. Шарко // Економіка та суспільство. – 2022. – № 37.
Краткий осмотр (реферат): У статті визначено, що міжнародна міграція робочої сили є невід’ємною частиною економіки будь-якої країни, однак цей процес досить важко контролювати. Зазначено, що працівники мігранти сприяють економічному зростанню та розвитку в країнах призначення, тоді як країни походження отримують значну користь від грошових переказів і навичок, набутих мігрантами під час їхньої роботи за кордоном. Досліджено, що міграційний процес передбачає складні проблеми з точки зору захисту трудових мігрантів, міграційних зв’язків та міжнародного співробітництва. Розглянуто процес міграції робочої сили на міжнародному рівні. Виявлено стимулюючі мотиви виникнення трудової міграції, проаналізовано позитивні та негативні наслідки даного процесу на економіку України та визначено вплив пандемії COVID-19 на міжнародні міграційні процеси.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27496
Располагается в коллекциях:Статті (МЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
1195-Текст статті-1150-1-10-20220421.pdf231,9 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.