Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27351
Название: Мови Марокко
Авторы: Михайлюк Н. В.
Бондаренко Н. С.
Ключевые слова: Марокко
арабська літературна мова
тамазигхтська мова
французька мова
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Михайлюк Н. В. Мови Марокко / Н. В. Михайлюк, Н. С. Бондаренко // Мовна освіта фахівця: сучасні виклики та тренди : матер. IV всеукр. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 24 лют. 2022 р. : тези допов. – Харків: НЮУ ім. Я. Мудрого, 2022. – С. 120-122.
Краткий осмотр (реферат): Існує ціла низка мов у Марокко, але є дві офіційні мови — арабська літературна мова та тамазигхтська мова (один з берберських діалектів). Марокканська арабська мова (відома як дарижа) є розмовною мовою. Престижні мови в Марокко — арабська (у класичній та сучасній формі) та французька мова, яка служить як друга мова для багатьох марокканців. Існує від 15 до 18 міліонів берберомовних людей у Марокко, близько 50-65 відсотків населення країни. Французька мова залишається неофіційною третьою мовою Марокко, яка широко викладається і служить мовою торгівлі та економіки. Вона також широко використовується в освіті та уряді. Крім того, Марокко є членом міжнародної організації "Франкофонія".
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27351
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
5 тези Михайлюк .pdf2,65 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.