Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27325
Название: Оцінювання рівня розвитку електронної демократії в Україні за допомогою кластерного аналізу
Авторы: Гавкалова Н. Л.
Ющенко Н. В.
Ключевые слова: електронна демократія
електронне урядування
кластерний аналіз регіонів
цифровий розвиток регіонів
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Гавкалова Н. Л. Оцінювання рівня розвитку електронної демократії в Україні за допомогою кластерного аналізу / Н. Л. Гавкалова, Н. В. Ющенко // Наукові перспективи. – 2022. – Вип. 1 (19).
Краткий осмотр (реферат): В даній статті розглянуто теорії, які розглядають вплив різних факторів на розвиток електронної демократії. Стаття призначення визначенню рівня розвитку провадження та застосування інструментів електронної демократії в регіонах України. Аналіз рівня розвитку електронної демократії проведено на основі даних використання інструментів електронної демократії за регіонами України. За допомогою кластерного аналізу проведено групування регіонів. Визначено, що фактори розвитку електронної демократії взаємопов’язані та мають різний ступень впливу на розвиток електронної демократії в залежності від стадії її розвитку. Розвиток та доступність ІКТ є необхідною умовою на якій базується впровадження електронної демократії та електронного урядування. Крім того, якість та рівень інформаційно-комунікаційного забезпечення впливає на ефективність функціонування державного управління та забезпечує підвищення економічного потенціалу країни. Визначено, що на різних стадіях розвитку електронної демократії домінуючий вплив мають різні фактори.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27325
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Гавкалова_Ющенко_Електронна демократія кластерний аналіз.pdf1,17 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.