Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27288
Название: Умови зниження силової та теплової напруженостей процесу механічної обробки
Авторы: Новіков Ф. В.
Полянський В. І.
Ключевые слова: умовне напруження різання
умовний кут зсуву оброблюваного матеріалу
температура різання
тертя в зоні різання
шліфування
металорізальні верстати
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Новіков Ф. В. Умови зниження силової та теплової напруженостей процесу механічної обробки / Ф. В. Новіков, В. І. Полянський // Наука та виробництво: міжвуз. темат. зб. наук. праць. ‒ Маріуполь : ДВНЗ «ПДТУ», 2021. – Вип. 25. ‒ С. 7–18.
Краткий осмотр (реферат): Розроблено уточнену математичну модель визначення умовного напруження різання лезової обробки на основі встановлення аналітичної залежності для визначення умовного кута зсуву оброблюваного матеріалу. Показано, що у його формуванні переважає радіальна складова сили різання, яка й приводить до його значного зменшення (у 1,5 разів) щодо розрахункових значень, отриманих за відомими аналогічними залежностями. Це дозволило уточнити розрахунок параметрів силової та теплової напруженостей механічної обробки й обґрунтувати умови їх зниження шляхом зниження інтенсивності тертя в зоні різання. На основі проведених експериментальних досліджень технологічних операцій механічної обробки складнопрофільної формуючої оснастки для харчової промисловості встановлено, що в умовах лезової обробки енергоємність та максимальна температура різання приймають значно менші значення ніж при шліфуванні. Це пов'язано з інтенсивним тертям зв'язки круга із оброблюваним матеріалом. Отже можливості підвищення продуктивності за умов забезпечення високої якості обробки при шліфуванні дуже обмежені. Для цього потрібно застосовувати сучасні технології високошвидкісної лезової обробки на високообертових металорізальних верстатах із ЧПУ типу "оброблювальний центр", які, як установлено в роботі, характеризуються надзвичайно високими технологічними можливостями.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27288
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Новіков Ф.В., Полянський В.І ..pdf709,26 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.