Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27286
Название: Підвищення ефективності внутрішнього шліфування шляхом зменшення температури різання
Авторы: Новіков Ф. В.
Сергєєв О. С.
Анділахай О. О.
Ключевые слова: баланс тепла
абразивний порошок
якість та продуктивність обробки
умовне напруження різання
технологічне середовище
м'який повстяний круг
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Новіков Ф. В. Підвищення ефективності внутрішнього шліфування шляхом зменшення температури різання / Ф. В. Новіков, О. С. Сергєєв, О. О. Анділахай // Наука та виробництво: міжвуз. темат. зб. наук. праць. – Маріуполь : ДВНЗ «ПДТУ», 2021. – Вип. 24. ‒ С. 156–165.
Краткий осмотр (реферат): Наведено аналітичне рішення щодо визначення температури різання при шліфуванні, отримане з урахуванням балансу тепла, що йде в стружки, що утворюються, і поверхневий шар матеріалу оброблюваної деталі. Показано, що температура різання зі збільшенням глибини шліфування та швидкості деталі безперервно збільшується, асимптотично наближаючись до максимального значення, що визначається відношенням умовного напруження різання до добутку питомої теплоємності та щільності оброблюваного матеріалу. При досягненні температурою максимального значення все тепло надходить в стружки, що утворюються, і з'являється можливість суттєвого збільшення продуктивності обробки. Встановлено, що цю умову можна реалізувати, забезпечуючи зниження енергоємності обробки і, відповідно, максимальної температури різання до значення нижче температури плавлення оброблюваного матеріалу. Для цього ефективно збільшити поверхневу концентрацію зерен на робочій поверхні круга за рахунок застосування шліфувальних кругів з м'якою основою, наприклад, м'якого повстяного (фетрового) круга з наклеєним шаром абразивного порошку 63С 20П. Ефективно також застосування схеми внутрішнього шліфування поверхонь у пневмо- та гідроциліндрах, в якій вісь обертання шліфувального круга з індивідуальним приводом встановлюється перпендикулярно осі обертання отвору, що обробляється.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27286
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Новіков Ф.В., Сергєєв О. С., Анділахай О.О. .pdf445,09 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.