Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27226
Название: Удосконалення мовної і комунікативної компетенцій слухачів курсів державної мови
Авторы: Черемська О. С.
Архипенко Л. М.
Сметана І. І.
Карікова Н. М.
Дьолог О. С.
Сухенко В. Г.
Ключевые слова: українська мова
атестації осіб
які претендують на конкурсні посади
мовна компетентність
комунікативна компетентність
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Удосконалення мовної і комунікативної компетенцій слухачів курсів державної мови : звіт кафедри українознавства і мовної підготовки іноземних громадян про науково-дослідну роботу за договором № 322-46 від 18.10.2021 р. / керівн. О. С. Черемська. ‒ Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2021.
Краткий осмотр (реферат): Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця є уповноваженим вищим навчальним закладом, на базі якого створено іспитовий центр для перевіряння рівня володіння державною мовою, необхідного для набуття громадянства чи зайняття визначених законами посад. Порядок атестації осіб, які претендують на конкурсні посади, щодо визначення рівня володіння державною мовою Відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» розроблено на підставі стандартів української мови як державної, опрацьованих і утверджених Національною комісією зі стандартів державної мови. Стандарт визначає в осіб, які претендують на набуття громадянства чи зайняття визначених законами посад, необхідного обсягу мовних та комунікативних знань, умінь і навичок для забезпечення видів фахової діяльності. Мета наукової роботи «Удосконалення мовної і комунікативної компетенцій слухачів курсів державної мови» – удосконалення теоретико-методичного забезпечення для підвищення мовно-комунікативної компетенції осіб, які претендують на конкурсні посади, у короткостроковій освітній програмі «Українська мова для держслужбовців»; підвищення рівня загальномовної підготовки, мовної грамотності, професійного спілкування посадових осіб (удосконалення знань і практичних навичок щодо використання мовних норм в усному та писемному мовленні). Досягнення мети передбачає вирішення наступних завдань: обґрунтувати зміст мовної і комунікативної компетентності відповідно до стандарту української мови для зайняття визначених законами посад; розтлумачити вимоги до механізму проведення атестації; надати допомогу в підготовці до іспиту на рівень володіння державною мовою, необхідного для зайняття визначених законами посад; розробити зразки типових тестових завдань, тем і сценаріїв для проведення іспиту; з’ясувати особливості формування мовних і комунікативних компетенцій у процесі креативного навчання слухачів курсів державної мови.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27226
Располагается в коллекциях:Звіти з наукових досліджень

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Наук.-досл._тема.pdf615,43 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.