Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27223
Название: Від терміна до економічної термінології сучасної української мови
Авторы: Шелепкова І. М.
Ключевые слова: термін
економічна термінологія сучасної української мови
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Шелепкова І. М. Від терміна до економічної термінології сучасної української мови / І. М. Шелепкова // Сучасна філологічна наука: актуальні питання та вектори розвитку : колективна монографія / відп. за випуск М. В. Мамич. – Львів-Торунь : Ліга-Прес, 2021. ‒ С. 247–276.
Краткий осмотр (реферат): Інтерес до терміна та економічної термінології став однією з прикмет сучасної дійсності. Про це, зокрема, свідчить той факт, що економічна тематика посідає важливе місце не тільки під час ділової комунікації, але і в повсякденному житті пересічної людини. Слід зазначити, що економічні проблеми розглядаються і аналізуються не тільки у виданнях, розрахованих на фахівців, але і у виданнях, орієнтованих на масового читача, що і спричинило широке використання економічної термінології поза професійної сфери. Отже, можна говорити про процес актуалізації економічної термінології в сучасній українській мові, а тому метою дослідження є системний аспект економічної термінології із більш детальним аналізом закономірностей формування та шляхів і способів розвитку. У зв’язку з означеним можна визначити й основну проблематику такого дослідження: установлення основних чинників, що сприяють змінам у термінології; з’ясування рівнів, на яких відбуваються найпомітніші зміни (семантичні, словотвірні, стилістичні, морфологічні тощо), а також дослідження основних шляхів становлення економічної термінології і входження її до наявних систем тощо. Вибір теми даного дослідження також є виправданим, оскільки глибоке дослідження економічної термінології дозволить провести роботу із уніфікації даної термінології. І як результат даної діяльності – дослідження процесів, що відбуваються в сучасній українській мові, а саме: процес активізації вживання іншомовних слів та запозичень, коли терміни набувають нового значення, розширення, звуження чи переосмислення значення; висвітлення питань формування української економічної термінології; з’ясування шляхів появи економічних термінів у термінологічній системі; визначення фонду економічної термінології і її місця у словниковому складі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27223
Располагается в коллекциях:Монографії (УМПІГ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Шелепкова_колективна_монографiя........pdf454,75 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.