Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26737
Название: Черв’ячний накатник для обробно-зміцнювальної обробки зубів
Авторы: Гасанов М. І.
Клочко О. О.
Камчатна-Степанова К. В.
Костик К. О.
Костик В. О.
Акимов О. В.
Новіков Ф. В.
Ключевые слова: зубчасті шевронні колеса
зубофрезування
поверхнево-пластичне деформування металу
шорсткість бічних поверхонь зубів
зубчасті передачі
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Гасанов М. І. Черв’ячний накатник для обробно-зміцнювальної обробки зубів / М. І. Гасанов, О. О. Клочко, К. В. Камчатна-Степанова, К. О. Костик, В. О. Костик, О. В. Акимов, Ф. В. Новіков // Новые и нетрадиционные технологии в ресурсо- и энергосбережении: матер. междунар. науч.-техн. конф., 22-24 сент. 2021 г., г. Одесса. – Одесса: Гос. ун-т «Одесская политехника», 2021. – С. 10-11.
Краткий осмотр (реферат): Показано, що черв'ячний накатник, як і черв'ячні фрези з роздільною схемою формоутворення, має обмежене застосування за кількістю обробних зубів. Тому запропоновано конструкцію черв'ячного накатника для оброблення зубчастих шевронних коліс, придатного для оброблення коліс із будь-якою кількістю зубів. На відміну від зубофрезування, він придатний і для послідовної обробки правої та лівої бічних поверхонь зубів колеса, для цього достатньо одного корпусу черв'ячного накатника. Встановлено, що застосування черв'ячних накатників дозволяє за рахунок поверхнево-пластичного деформування металу знизити шорсткість бічних поверхонь зубів до Ra = 1,25 – 2,5 мкм, а також підвищити поверхневу твердість зубів на 20 – 30 %. Це позитивно впливає на експлуатаційні показники зубчастих передач. Для підвищення працездатності зубчастих коліс накатний валець виготовлявся з інструментальних сталей різного призначення, таких як 3Х3М3Ф, 5ХНМ, 9ХС та Р6М5.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26737
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Сб_конф - (стр 10-11) Одесса_2021. сентябрь.pdf503,28 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.