Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26612
Название: Визначення умов підвищення якості механічної обробки за температурним критерієм
Авторы: Новіков Ф. В.
Полянський В. І.
Ключевые слова: шліфування
лезова обробка
формуюча оснастка
температура різання
якість обробки
ріжучі інструменти зі зносостійкими покриттями
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Новіков Ф. В. Визначення умов підвищення якості механічної обробки за температурним критерієм / Ф. В. Новіков, В. І. Полянський // Перспективні технології та прилади : зб. наук. праць, м. Луцьк, грудень 2020. – Луцьк : Луцький НТУ, 2020. – Вип. 17. – С. 99-106.
Краткий осмотр (реферат): В роботі розглянуто питання підвищення якості механічної обробки за температурним критерієм складнопрофільної формуючої оснастки для харчової промисловості. Виконано чисельні розрахунки параметрів теплового процесу при шліфуванні, в якому припуск, що знімається, представлено набором адіабатичних стержнів, які перерізаються шліфувальним кругом. Встановлено, що час нагрівання адіабатичного стержня може бути до 10 разів менше часу його контакту з кругом при шліфуванні. Це пов'язано з тепловим насиченням поверхневого шару оброблюваної деталі. Доведено, що основна частка тепла, яка утворюється при шліфуванні, йде в стружки. Показано, що урахування перерізання адіабатичного стержня шліфувальним кругом забезпечує зменшення температури різання більш ніж в два рази. Це дозволяє по-новому підходити до вибору оптимального часу контакту шліфувального круга з оброблюваною деталлю й, відповідно, параметрів режиму шліфування та характеристик круга, виходячи з обмежень за температурою різання. Показано, що домогтися ще більшого зменшення температури різання можна в умовах лезової обробки сучасними збірними твердосплавними й керамічними ріжучими інструментами зі зносостійкими покриттям.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26612
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
17Луцьк - сб 2020 (стр 99-106).pdf677,9 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.